Wat te doen bij straatvrees 

 

Wat kun jij doen om straatvrees te overwinnen? Lees hier welke 2 stappen jij kunt zetten zodat jij los kunt komen van deze angst en jij weer kunt gaan genieten van alle dingen die jij nu niet meer durft.

 

De belangrijkste stap die jij mag gaan zetten is loskomen van jouw staatvrees!

 

 

Hoe kom je los van jouw angst

 

 

Loskomen van jouw straatvrees doe je in 2 stappen.

 

De eerste stap is jouw gedachten loslaten. Veel van wat wij denken is niet waar. Mensen denken dat wat ze denken waar is en daardoor wordt angst nog eens versterkt. Wanneer jij in jouw angstgedachten zit, dan ga jij ervan uit dat het waar is. Jouw lichaam reageert daarop en je krijgt nog meer angstgedachten. Maar vaak gebeuren al de dingen die jij denkt niet.

 

 

Zo was ik bijvoorbeeld heel bang om buiten bewustzijn te raken. Het is nog nooit gebeurd.

 

Wanneer jij deze gedachten als waar aanziet, gaat jouw systeem nog meer in de overlevingsstand. Maar wanneer je het kunt zien als een gedachten en je weet jezelf er los van te maken, dan kom je tot rust. Dit doe je door jezelf gerust te stellen.

 

 

Zoals in mijn voorbeeld, ging ik dus i.p.v. te geloven dat het kon gebeuren, mezelf geruststellen. Dit deed ik door tegen mezelf te zeggen bijvoorbeeld, dat ik nog nooit mijn bewustzijn was verloren. En daarnaast heb ik mezelf nog meer geruststellende gedachten aangeleerd.

 

 

Stap 2 hoe jij straatvrees kunt overwinnen

 

 

Leer jezelf en jouw systeem tot rust brengen. Leer jezelf weer veilig voelen bij jezelf. Daardoor krijg je weer vertrouwen in jezelf, jouw lijf en het leven. Je laat je daardoor niet meer leiden door jouw angst maar gaat zelf aan het roer van jouw leven staan. Dit is te leren. Het is een reis, die jou enorm veel plezier en vreugde gaat brengen.

 

1 van de stappen is bewust jouw systeem gaan kalmeren, zodat jouw lijf niet constant in de overlevingstand staat. Dit kun je doen door onder andere ontspanningsoefeningen te gaan doen. Ik maak regelmatig een meditatie die jou hierbij kunnen ondersteunen, mocht jij dat prettig vinden.

 

 

Ga daarnaast ook kijken naar wat jij nodig hebt om stapjes te kunnen zetten om los te komen van jouw straatvrees. Neem daarbij kleine stapjes, zodat je niet in de angst en paniek schiet. Ik heb hierover al vaker informatie gedeeld. Beluister in onderstaande podcast meer over hoe jij makkelijker stapjes kunt zetten naar een angstvrij leven.

 

 

 

Beluister ook mijn podcast over basisveiligheid. Hierin ga ik dieper in op wat het is en hoe je dit kunt creëren. Mijns inziens is basisveiligheid de belangrijkste stap om los te komen van angst. Je leer je weer veilig voelen bij jezelf zodat jij weer vertrouwen krijgt in jezelf, jouw lijf en het leven.

 

 

Wil je meer weten over wat te doen bij straatvrees? Bekijk vooral mijn GRATIS inspiratie.

 

Heb jij het gevoel dat ik jou kan helpen om los te komen van jouw straatvrees? Bekijk dan mijn aanbod! Of stuur een mail om samen naar de mogelijkheden te kijken!

Veel succes bij het loskomen van jouw straatvrees!