accepteren van angst

Accepteren van angst is heel belangrijk bij het overwinnen van angst en paniekklachten.

 

 

Angst is een basisemotie. Net zoals boosheid, blijheid en verdriet. Op zich is er dus helemaal niets mis met angst.

 

 

Het wordt echter wel een probleem wanneer je je verzet tegen jouw angst en ermee in gevecht gaat. Dat je zo bang wordt voor jouw angst, dat je angst voor de angst ontwikkeld. Je kunt daarmee jouw hele leven beperken. Dat weet je zelf wel, anders zou je dit niet lezen.

 

 

Maar nu je dus weet dat angst eigenlijk gewoon een emotie is die zonder verzet komt en gaat. Ligt de kracht in het accepteren van de angst. Laat nou juist dat heel moeilijk zijn.

 

 

Hoe kunt je angst accepteren

 

 

Wat zou het toch makkelijk zijn, dat je gewoon de angst accepteert en dat het dan voorbij is. Maar als het zo makkelijk was, zou jij hier nu geen last van hebben.

 

 

En daarbij wat betekent angst accepteren nu eigenlijk?

 

 

Wat ik bedoel met angst accepteren is de verzet tegen angst en paniek loslaten, zodat het weer kan gaan stromen. Ik wil jou dolgraag vertellen hoe je dit kunt doen. Ik denk namelijk dat je daardoor los kunt komen van jouw angst en weer kunt gaan leven i.p.v. overleven.

 

 

Wat belangrijk is bij het accepteren van angst, is dat jij in jezelf een veilige haven gaat creëren zodat jij niet meer overspoeld wordt door angst, maar dat jij weer controle hebt over jouw angst. Ik noem dit basis veiligheid. Dat jij diep in jezelf een veiligheid en vertrouwen voelt dat jij alles aankunt wat er op jouw pad komt en dat jij de angst aankunt.

 

 

Hierbij een meditatie die jou kan helpen om je weer veilig te voelen in jezelf.

 

 

 

Het is namelijk zo dat wanneer jij de angst gewoon laat komen, dat er een piek komt en dat het daarna weer verdwijnt. Dit kan heel snel voorbij zijn. De weerstand tegen de angst zorgt ervoor dat het langer duurt en dat je angst voor de angst ontwikkeld. Een angstgevoel op zichzelf is binnen 90 seconden verdwenen maar…

 

 

Wanneer jij daar angstgedachten over hebt en daar weer angstgevoelens bij voelt, ga je een spiraal in die lang kan duren. Maar weet dat na een angstaanval, jouw lijf na 1,5 a 2 uur weer rustig is. Dus uiteindelijk gaat ook dit weer voorbij.

 

 

Onthoud: OOK DIT GAAT WEER VOORBIJ

 

 

Angst en paniek zijn vervelend, maar niet schadelijk. Dus weet dat ook dit weer voorbij gaat.

 

 

Jij mag weer aan het roer van jouw leven gaan staan. Angst is maar een deel van jou. Het is niet wie jij bent. Nu bepaald de angst waarschijnlijk een groot gedeelte van het leven. Dat mag jij los gaan laten.

 

 

Zoals ik al aangaf, jij mag jouw emoties weer laten stromen. Dus stop het verzet tegen angstgevoelens en leer jezelf een ander patroon aan.

 

 

Angst is een emotie die in bij ons hoort, wordt er weer vriendjes mee. Omarm jouw angst en daardoor zal acceptatie komen. De angstgevoelens zullen daardoor verminderen en jij krijgt veel meer ruimte om te genieten van jouw leven.

 

 

Wil jij meer weten over hoe jij angst kunt accepteren?

 

 

Ik deel regelmatig inspiratie om los te komen van jouw angst. Kijk daarvoor bij het kopje GRATIS inspiratie.

 

 

Je kunt mij ook volgen via Facebook of Instagram.

 

 

Wil jij graag hulp bij het accepteren van jouw angst en heb jij het gevoel dat ik jou daarbij kan helpen?

 

 

Bekijk mijn aanbod of stuur mij een mail, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.