Angst overwinnen zonder medicatie

Angst overwinnen zonder medicatie is mogelijk. Ik heb het zelf ook gedaan. Dus weet dat het kan. Niet alleen ik, maar ook andere mensen is het gelukt om angst te overwinnen zonder medicatie. Het is dus echt niet zo dat je speciale kwaliteiten hoeft te bezitten. Het is alleen weten hoe je dit kunt doen.

 

Hoe kun je angst overwinnen zonder medicatie

 

 

Het is een reis die jij mag maken. Het zal stap voor stap gaan. Soms is het gemakkelijk maar het zal soms ook best even zwaar kunnen zijn. Maar wees gerust. Ik ga jou een aantal handvaten geven die jou helpen bij het overwinnen van angst zonder dat jij medicatie nodig hebt.

 

 

Ik wil je wel aangegeven dat wanneer jij het gevoel hebt dat je medicatie nodig hebt, dat dat ook oké is. Het is niet erg om het te gebruiken. Voor mij voelde het niet goed en ik wilde het daarom heel graag zonder doen.

 

 

De belangrijkste stappen

 

 

Leer jouw lijf weer bewust ontspannen. Dit kun je doen door ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen. Daarnaast is het superbelangrijk dat jij je weer veilig leert voelen in jezelf zodat jouw overlevingssysteem tot rust kan komen. Wil je hier meer over weten, beluister dan deze podcast.

 

 

Daarnaast is het belangrijk dat jij jezelf een ander patroon aanleert. Nu zul je merken dat jij steeds wanneer jij angst en paniek ervaart, jij bepaalde gevoelens ervaart en bepaalde gedachten denkt. Je zult erachter komen dat dit steeds in eenzelfde soort patroon gebeurt. Het kan zijn dat je meerdere patronen hierin hebt, maar ze komen wel steeds terug bij bepaalde triggers.

 

 

Een hele belangrijke stap bij het doorbreken van het patroon is, niet alles geloven wat je denkt. We denken heel veel. Veel van deze gedachten zijn niet waar. Wat vaak gebeurt bij angst en paniek, is dat we deze gedachten geloven. Daardoor creëer je een stressreactie in jouw lichaam. Wat weer zorgt voor nieuwe angstige gedachten. Ga zo maar door.

 

 

Leer dit patroon te herkennen en stop met het geloven van wat je denkt. Stop zo ie zo met het hele patroon aan te zetten. Het maakt niet uit wanneer je het opmerkt. In het begin zal het even duren, maar je zult merken dat je het steeds eerder gaat opmerken. Daardoor zul je het steeds eerder kunnen doorbreken. Het zal ook steeds makkelijker gaan.

 

 

Weet dat wanneer je hier net mee begint, dat het kan lijken dat de klachten erger worden. Dit is niet zo. Dit komt omdat je nieuw gedrag gaat aanleren. Dit herkent jouw systeem niet en daardoor kun jij je ongemakkelijk gaan voelen. Weet dat je juist op de goede weg zit en zet door.

 

 

Het is ook helemaal niet erg om hulp te zoeken. Angst overwinnen is een reis die zo nu en dan heel zwaar kan zijn. Mocht je hulp nodig hebben, doe dat dan ook vooral. Dit kan het een stuk makkelijker maken.

 

Wil jij meer weten over hoe angst overwinnen zonder medicatie?

 

 

Beluister hieronder mijn podcast over medicatie en angst

 

 

 

Voor tips en tricks om los te komen van jouw angst, kun je kijken bij mijn GRATIS inspiratie. Verder kun je mij ook volgen via Facebook of Instagram

 

 

Wil jij graag stappen zetten om jouw angst te overwinnen en heb jij het gevoel dat ik jou daarbij kan helpen? Bekijk mijn aanbod of stuur mij een mail. Dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.