angst stoornis

 

 

Een angst stoornis kan heel je leven enorm beheersen. Toch is er iets aan te doen. Het is iets wat je nu hebt, maar dit hoeft niet zo te blijven.

 

Het overwinnen van een angst stoornis is een reis, maar deze is zeker niet onmogelijk. Er zijn meerdere mensen succesvol hersteld van een angst stoornis.

 

Wat heb je nodig om een angst stoornis te overwinnen

 

Het eerste en belangrijkste is het accepteren van waar jij nu staat. Accepteer dat jij last hebt van angst en waarschijnlijk ook paniek.

 

Stop met vechten tegen de angst en paniek.

 

Zie de angst als een deel van jou. Het is niet wie jij bent, het is wat jij hebt.

 

Wanneer jij stopt met vechten, verliest het al een deel van de lading. Alles wat je probeert weg te duwen of te zien als iets waarvan jij vanaf wil c.q. moet, geeft weerstand en druk.

 

Door het toe te laten, geef jij jouw angst onbewust al een seintje dat het oké is. Het hoeft niet meer zo te schreeuwen en te vechten.

 

Daarnaast is het ook heel belangrijk om te zeggen tegen jezelf dat je angst voelt, in plaats van te zeggen: “ik ben bang”. Daarmee maak je het voor jezelf geen identiteit. Jij bent niet jouw angst. Door jezelf niet te identificeren met angst, kun je zien dat jij nog veel meer bent dan dat. Jij hebt ook super veel mooie kwaliteiten.

 

Daarnaast is het belangrijk om liefdevol te zijn voor jezelf en jouw angst. Praat tegen jezelf alsof je tegen een kind praat of iemand die jou erg dierbaar is. Daar praat je ook liefdevol tegen. Doe dat ook tegen jezelf.

 

Een belangrijke stap naar heling

 

Een hele belangrijke stap in heling van een angststoornis is jouw systeem tot rust krijgen en jezelf een ander programma aan te leren.

 

Jouw systeem tot rust krijgen kun je doen door ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en jezelf een basisveiligheid aanleren.

 

Hierbij een meditatie om heel bewust jouw lichaam te ontspannen

 

 

Het is heel belangrijk dat jij weer leert jezelf veilig te voelen in en bij jezelf.

 

Wanneer jij jezelf weer veilig voelt en weer vertrouwen hebt in jezelf, kun je makkelijker stappen zetten en kun jij op reis naar het leven waar jij van droomt. Een leven zonder dat je overvallen wordt door angst en paniek.

 

Je kunt jezelf een ander programma aanleren. Nu heb je vaak dezelfde gedachten en patronen. Die steeds getriggerd worden. Dit gaat automatisch doordat je dit al zo vaak zo hebt gedaan.

 

Het is mogelijk om jezelf een nieuw programma aan te leren.

 

Dit gaat in stapjes en het zal oncomfortabel voelen, omdat jouw systeem dit niet kent. Daarom is de basisveiligheid zo belangrijk. Dat jij jezelf veilig voelt en dat je vertrouwen hebt in jezelf dat jij het aankan.

 

Neem ook niet te grote stappen. Hier heb ik al eerder informatie over gedeeld. Zo ook in mijn podcast: De kracht van kleine stapjes.

Wil jij stapjes zetten naar het over winnen van jouw angst stoornis?

 

Ik deel regelmatig informatie in de vorm van een blog, podcast, video en dergelijke. Wil je up to date blijven, volg mij dan op facebook of Instagram.

 

Daarnaast het ik een gratis e-book de 5 geheimen naar een geweldig leven zonder angst en paniek, waarin ik mooie stappen aanreik om jou het leven te gaan creëren waar jij van droomt.

 

Ben jij helemaal klaar om stappen te gaan zetten, dan kun jij in mijn online 30-daagse kom los van jouw angst en paniek, jouw basisveiligheid gaan creëren. Vanuit die basisveiligheid kun jij hele mooie stappen gaan zetten.

 

Wil jij graag een sessie of traject en heb jij het gevoel dat ik jou kan helpen, bekijk mijn aanbod of neem gerust contact met mij op voor de mogelijkheden.

 

Ik wens jou heel veel succes in jouw reis naar heling van jouw angst stoornis!