Wat zijn de gevolgen van een angststoornis

 

De gevolgen van een angststoornis lopen heel erg uiteen. De een kan nog redelijk functioneren, terwijl een ander echt helemaal niet meer naar buiten durft. Het heeft in ieder geval een flinke impact op jouw leven.

 

 

Wanneer je meer gaat vermijden, kom je steeds verder in de angst. Daardoor kan het zijn dat je steeds minder durft. In het ergste geval, voel jij je nergens veilig meer en leef je de hele dag in angst en paniek. Durf je niet meer jouw huis uit te gaan en ben je misschien wel zo bang dat jouw angst enorme gevolgen heeft voor jouw lichaam.

 

 

Welke gevolgen heeft een angststoornis op jouw leven

 

 

Angststoornissen hebben dus een hele impact op jouw leven. Weet dat ook al voelt de angst enorm, er kan jou niets gebeuren.

 

 

Hoewel angst ervoor zorgt dat jouw lijf de hele dag alert is, kan jouw lijf meer aan dan jij denkt. Probeer desondanks toch zoveel mogelijk ontspanning te vinden zodat jouw systeem rust krijgt om te herstellen. Ga proberen niet alles te vermijden, maar probeer ook niet te grote stappen te zetten.

 

 

Wat te doen om een angststoornis te overwinnen

 

 

Weet dat het mogelijk is om jouw angst te overwinnen. Het maakt eigenlijk niet uit wat de gevolgen zijn van de angststoornis. Het gaat erom hoe jij weer kunt gaan leven i.p.v. overleven.

 

 

Ik heb zelf jaren met een hele heftige angststoornis geleefd. Op mijn ergste moment durfde ik niet meer mijn huis uit, voelde me nergens veilig en was de hele dag bang dat ik dood zou gaan. En nu leef ik weer. Ik geniet. Volg mijn hart en heb mij nog nooit zo goed gevoeld.

 

 

Daardoor weet ik dat het mogelijk is en ik weet ook dat jij dit kunt. Je mag weer jezelf veilig gaan voelen in jezelf. Je mag weer vertrouwen krijgen in jezelf, jouw lijf en het leven.

 

 

Dit is een reis die je mag gaan maken. Doe het stapje voor stapje en rustig aan.

 

 

Ik deel enorm veel inspiratie en tips hoe jij los kunt komen van jouw angst en paniek. Beluister onder andere deze podcast over hoe je angst kunt overwinnen.

 

 

Daarnaast kun je kijken onder het kopje gratis inspiratie. Daarin kun je heel veel informatie vinden die jij kunt gebruiken om stappen te gaan zetten.

 

 

Heb jij het gevoel dat ik jou kan helpen? Ik bied coaching trajecten aan of losse sessies. Daarnaast heb ik een online programma gemaakt om je weer veilig te leren voelen bij jezelf, zodat jij weer stappen kunt gaan zetten naar jouw droomleven. Bekijk hiervoor mijn aanbod of stuur mij een mail. Dan bekijken we samen de mogelijkheden.

 

 

Wil je graag ergens specifiek meer over weten, stuur dan ook gerust een mail.

 

 

Je kunt mij ook volgen via Facebook of Instagram.