bang voor ziekte

 

Ben jij bang voor ziektes? Het kan je leven flink beheersen wanneer je bang bent voor ziektes. Het kan daarnaast ook leiden tot dwanghandelingen en smetvrees.

 

 

Jaren geleden had ik ook heel erg veel angst voor ziektes. Het beheerste zo mijn leven. Ik durfde niet meer te gaan slapen, omdat ik bang was niet meer wakker te worden. Ik waste extreem veel mijn handen en ik durfde niet meer naar buiten. Ik had dus heel erg veel angst om ziek te worden en ook om dood te gaan. Dus ik weet uit eigen ervaring hoe het is om bang te zijn voor ziektes.

 

Bang voor ziektes, wat te doen

 

 

Angst voor ziektes is goed te behandelen en het hoeft zeker geen belemmering te zijn in jouw leven. Ik heb nu geen angst meer voor ziektes en ik heb weer vertrouwen opgebouwd in mijn lijf.

Weer bezig zijn met leven i.p.v. angstig te zijn voor wat er allemaal zou kunnen gebeuren.

 

 

Het hele corona gebeuren helpt natuurlijk ook niet mee, wanneer je bang bent voor ziektes.

Ik heb er gelukkig geen last meer van en ik merk nu juist door de corona hoe goed ik hersteld ben.

 

 

Angst voor ziektes overwinnen

 

Ik weet dus onder andere uit eigen ervaring dat het mogelijk is om te genezen van angst voor ziektes. En dat gun ik jou ook. Dat je weer gaat leven en genieten!

 

 

Angst voor ziektes kun je overwinnen door weer vertrouwen te krijgen in jouw lijf, jezelf en het leven. Je weer veilig voelen bij jezelf. Dit kun jij leren.

 

Weet ook dat niet alles wat jij denkt waar is. We zijn heel erg geneigd om in rampscenario’s te denken, maar bijna al deze angsten zijn irreëel. Daarnaast helpt het jou niet om ze te denken. Het lichaam kent het verschil niet tussen een gedachten en een echte gebeurtenis. Dus je zet jezelf alleen maar in een overlevingsmechanisme, door de gedachten te geloven. Dit ombuigen is in het begin niet makkelijk, maar zeker wel mogelijk.

 

 

Leer daarom om jouw lijf weer te ontspannen. Dit kun je heel bewust doen door lichaamsgerichte oefeningen en ontspanningsoefeningen.

 

 

Leer jezelf daarnaast een ander patroon aan. I.p.v. met de angst mee te gaan, ga je jezelf leren kalmeren. Leer om jezelf ook echt weer veilig te voelen in jezelf. Wanneer je dat niet echt voelt in jouw lijf, dan is blijvende verandering lastig.

 

 

Kijk daarom ook naar de oorzaak, waardoor jij getriggerd wordt in jouw angst voor ziekten. Wanneer je dit bij de kern aanpakt, zal het verdwijnen. Angst wil gezien worden. Het heeft een reden waarom het steeds komt. Ergens in jouw leven heeft dit overlevingsmechanisme jou geholpen, maar nu zit het jou in de weg. Dus jij mag het gaan aankijken en loslaten.

 

 

Wil je meer weten over hoe jij angst voor ziekten kun loslaten?

 

 

Ik deel heel veel informatie en inspiratie op mijn website onder het kopje gratis inspiratie. Zo maak ik wekelijks een podcast en deel video’s en ontspanningsoefeningen via YouTube.

Beluister bijvoorbeeld deze podcast over tips om hypochondrie te overwinnen.

 

 

Je kunt mij ook volgen via Facebook of Instagram.

 

 

Heb jij het gevoel dat ik jou verder kan helpen, bekijk dan mijn aanbod of stuur mij een mail. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.