hypochondrie doosje

Een hypochondrie doosje……….. Wat is dat, zul je waarschijnlijk denken.

Ik ga het jou hieronder vertellen. Het heeft al veel mensen geholpen op hun reis om los te komen van hypochondrie.

 

Wil je liever horen wat het hypochondrie doosje is, beluister dan deze podcast:

Wat is het hypochondrie doosje?

 

Jouw onderbewustzijn werkt vanuit programmeringen. Dit zodat jij niet bij alles na hoeft te denken. Zoals bijvoorbeeld bij lopen. Dat heb je vroeger aangeleerd en dat gebeurt nu automatisch. Zo houd je tijd en energie over voor andere dingen. Want als je iedere dag opnieuw zou moeten leren lopen, dan zou je geen tijd over hebben voor andere activiteiten.

 

Ik noem dat doosjes die je hebt. 1 daarvan is dus het loop doosje. Maar zo heb je vele andere doosjes, die automatisch aangaan bij de juiste triggers. Sommigen zijn heel nuttig en helpen jou verder. Daarnaast zijn er doosjes die niet zo handig zijn. Die jou belemmeren.

 

Het hypochondrie doosje is daar 1 van.

 

Het is dus een doosje in jouw onderbewustzijn, die bij bepaalde triggers opengaat. Jij reageert dan automatisch vanuit patronen die in dat doosje liggen opgeslagen.

 

Je hebt dan automatisch bepaalde gedachten, gevoelens en gedrag dat jij dan vertoont. Je hebt dit ooit in jouw leven jezelf eigen gemaakt, omdat dit toen hielp. Het diende jou en had toen een positieve intentie. Echter helpt dit nu niet (meer).

 

Wat kun je doen om hem anders in te richten?

 

Nu je weet wat het hypochondriedoosje is, kun je ook leren om het doosje uit te pakken en opnieuw in te pakken. Je kunt dus eerst kijken wat er gebeurt, wanneer het doosje opengaat.

 

Welke gedachten heb je, welke gevoelens heb je en wat doe je. Daarna kun je kijken wat je graag zou willen veranderen en of er misschien dingen zijn die je wilt behouden. Je gaat het doosje dus anders inrichten. Naar gedachten, gevoelens en gedrag die voor jou helpen.

 

Daarnaast is het goed om te kijken welke triggers ervoor zorgen dat het doosje opengaat. Wil je meer over triggers weten, lees dan deze blog.

 

Wil jij graag meer weten over hoe jij jouw hypochondriedoos je opnieuw in kunt richten? Zodat jij weer snel jouw rust kunt vinden nadat het doosje is opengegaan?

 

Bekijk dan mijn gratis inspiratie, lees mijn andere blogs of beluister mijn podcast.

 

Je kunt mij ook volgen via Facebook of Instagram. Op Facebook heb ik een hele fijne community om samen op reis te gaan, om los te komen van hypochondrie.

 

Spreekt deze blog jou aan en heb jij het gevoel dat ik jou verder kan helpen, bekijk dan mijn aanbod. Er is heel veel aanbod die jou echt verder kunnen helpen. Heb je nog vragen en/of opmerkingen, stuur dan gerust een mail.