Wanneer je last hebt van hypochondrie, is het heel moeilijk om vertrouwen te hebben in je lijf.  Wanneer jij vertrouwen zou hebben in jouw lijf, dan zou je geen constante angst voelen dat er iets mis is met jouw lijf.

 

Hoe kun je weer vertrouwen krijgen in jouw lijf, zodat je los kunt komt van hypochondrie?

 

 

De stappen om hypochondrie los te laten

 

 

De 1e stap heb je eigenlijk al gezet. Dat is namelijk het erkennen dat je angst hebt voor ziektes. De arts heeft bevestigd dat er lichamelijk niets mis is met jou.

 

 

Nu mag je dus loskomen van de angst en weer vertrouwen krijgen in jouw lijf.

 

 

De 2e stap is het leren dat de angst een deel van jou is en dat het niet is wie jij bent. Vaak identificeren we ons met de angst, door bijvoorbeeld te zeggen, ik ben bang. Daardoor maak je het jouw identiteit. Wanneer je zegt dat je angst voelt, dan zie je het als een deel van jou en ontstaat er ruimte.

 

 

De 3e stap is een basisveiligheid creëren in jezelf. Waardoor je een veilige basis hebt om angst toe te laten. Deze basisveiligheid betekent dat jij jezelf veilig genoeg voelt in jezelf en dat je weet dat ook dit weer over gaat. Dat je jezelf op kunt vangen en de liefdevolle aanschouwer kunt zijn van alles wat zich aandient in jouw leven en dus ook de angst.

 

 

De 4e stap is het omarmen van jouw angst. Het volledig toelaten zonder in de angst mee te gaan. Dan zul je zien dat de angst minder wordt, minder lang duurt en snel verdwijnt. Dan stroomt de angst weer door je heen net als andere emoties.

 

 

Angst is een emotie en mag door je heen stromen en komt op en gaat weer weg. Wanneer jij dit weer zo kunt zien, dan zul je zien dat je het kan laten komen en gaan. Er komt meer ruimte en lichtheid. Andere emoties kunnen daardoor ook makkelijker door je heen stromen.

 

 

Wil jij je weer veilig voelen in jezelf?

 

 

Ik heb heel veel gratis tips en tools gemaakt om je weer veilig te voelen in jezelf.

 

 

Zo heb ik onder andere een podcast gemaakt. Hieronder een aflevering over je weer veilig voelen in jezelf.

 

 

Wil je de andere ook beluister ga dan naar gratis inspiratie. Daar vind je de podcast maar ook vele andere inspiratie.

 

 

Ik ben ook een community gestart speciaal voor mensen die los willen komen van hypochondrie. Je vindt hem hier.

 

 

Daarnaast kun je mij ook volgen via Facebook en Instagram.

 

 

Heb jij het gevoel dat ik jou kan helpen?

 

Kijk dan bij mijn aanbod. Ik heb een uniek programma gemaakt waarin jij in 30 dagen een basisveiligheid kunt creëren om van daaruit weer jouw leven te gaan leiden waar jij van droomt.

 

 

Daarnaast bied ik coaching aan, waarbij ik jou aan de hand neem om dat wat jou tegenhoudt om hypochondrie los te laten op onbewust niveau aan te pakken. Je kunt mij een mail sturen, zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.