Triggers bij hypochondrie

 

In de vorige blog heb ik het gehad over het hypochondrie doosje. Lees vooral ook deze blog, want het gaat veel helderheid geven.

 

Wil je liever de podcast beluisteren over trigger, dan kan dat hier:

 

Triggers zijn die specifieke triggers die ervoor zorgen dat jouw hypochondrie doosje opengaat. Het zijn zeggen maar de vingers die op de rode knop drukken.

 

Iedereen heeft andere triggers. Jij kan bijvoorbeeld jouw doosje openen bij het horen over een ziekte en een ander heeft dat bijvoorbeeld bij het voelen van een pijnscheut. Het kan natuurlijk ook beide en vaak heb je meerdere triggers die ervoor zorgen dat jouw hypochondrie doosje opengaat.

 

Ook dit proces gebeurt in jouw onderbewustzijn en gaat geheel automatisch. Je denkt er niet bewust over na. Ineens merk je dat je in paniek schiet en dat dus jouw hypochondrie doosje is opengegaan.

 

Triggers bij hypochondrie

 

Het is goed om te kijken welke triggers jij hebt, die jouw hypochondrie doosje openen. Het inzichtelijk maken, kan jou veel helpen. Doordat jij je bewuster wordt, waar jij door getriggerd wordt, kun je verandering aanbrengen.

 

Soms is er meer hulp nodig en is het echt nodig om de onbewuste trigger te helen. Ergens is deze trigger ontstaan Het kan in jouw jeugd zijn ontstaan, of later in jouw leven.

 

Je hoeft niet helemaal terug te gaan, te spitten of dingen op te rakelen om de trigger los te laten.

 

Jouw lichaam en onderbewustzijn heeft alle informatie en ook alle hulpmiddelen om de trigger te transformeren. Daardoor hoeft de trigger niet actief te blijven.

 

Je zult daardoor merken dat je niet meer reageert op triggers die eerst voor paniek zorgde of je merkt dat je angst voelt, maar dat je dit prima kan omarmen. Zeker wanneer je ook leert om jouw hypochondrie doosje anders in te richten. Je hebt dan alle tools om met jouw angstgevoelens om te gaan. En vele triggers kunnen verdwijnen.

 

Hoe kunnen triggers verdwijnen

 

Zoals ik al aangaf hoef je niet precies te weten hoe het ontstaan is. Soms is onbewust werk wel nodig.

Het kan ook zijn dat het al voldoende is, om te weten dat je deze bepaalde trigger hebt. Dat wanneer de trigger de doos opent dat jij alle hulpmiddelen in jezelf hebt om de angst te omarmen en te doorvoelen. Dit is even voor jezelf voelen, wat voor jou werkt.

 

Bekijk ook vooral mijn gratis inspiratie hiervoor. Je vindt hier heel veel tips en tool, die jou verder kunnen helpen.

 

Je kunt mij ook volgen via Facebook of Instagram.

 

Daarnaast heb ik ook een hele fijne community van gelijkgestemden om samen los te komen van hypochondrie.

 

Spreekt deze blog jou aan en heb jij het gevoel dat ik jou verder kan helpen, bekijk dan mijn aanbod. Er is heel veel aanbod die jou echt verder kunnen helpen. Heb je nog vragen en/of opmerkingen, stuur dan gerust een mail.