angstaanval

Je wordt ineens overvallen door een gevoel van angst. Dit kan komen door een zichtbare reden, maar dit hoeft niet zo te zijn.  Er kan ook een onbewuste trigger zijn, die zorgt voor een angstaanval. Daardoor lijkt het alsof het uit het niets komt. 

 

Je begint te zweten, krijgt hartkloppingen, trillende ledematen, een droge mond, benauwdheid, kortademigheid, misselijk, misschien wel licht in het hoofd en/of duizeligheid. Het kan allemaal voorkomen, maar het kan ook zijn dat er maar een paar symptomen voorkomen tijdens een angstaanval. 

 

Een angstaanval of een paniekaanval zijn eigenlijk gewoon hetzelfde. 

 

Wat te doen bij een angstaanval  

 

Wanneer je een angstaanval hebt, schiet je in jouw hoofd en gaat jouw overlevingsmechanisme aan. Sommige mensen hebben op dat moment echt de angst om dood te gaan. Zo voelt het op dat moment. 

 

Gelukkig is een angstaanval niet gevaarlijk. Wel heel vervelend. 

 

Wat je het beste kunt doen op het moment dat jij een angstaanval hebt is proberen te ontspannen in de spanning. 

 

Dit doe je door bewust jouw voeten op de grond te zetten en weten dat je veilig bent. Dat het een angstaanval is, die jou niets kan doen. Behalve dat het natuurlijk heel vervelend is. Zeg dus tegen jezelf geruststellende dingen zoals ik ben veilig.  

 

Ga daarnaast ook langer uitademen, dan inademen. Daarmee geef jij jouw lichaam het signaal dat het veilig is en zal jouw lichaam tot rust komen. Jouw lichamelijke signalen zullen kalmeren. 

 

Ik een audio gemaakt die jou kan helpen tijdens een angstaanval. Deze zit bij mijn e-book eerste hulp bij een nachtelijke paniekaanval. Je kunt hem hier downloaden.  

 

Verder deel ik enorm veel informatie over angst en paniek en hoe jij los kunt komen van jouw angst. 

 

Je kunt dit vinden onder gratis inspiratie.  

1 van de inspiratie is deze podcast over paniekaanvallen. Wie weet heb je hier iets aan.

Je kunt mij ook volgen op Facebook en Instagram 

 

Heb jij het gevoel dat ik jou verder kan helpen, kijk dan onder mijn aanbod of stuur mij een mail. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.