Paniekaanvallen kunnen jouw leven flink overhoop gooien. Het is super heftig wanneer je overvallen wordt door paniekaanvallen. Op dat moment heb je het gevoel dat jouw lichaam het gaat begeven. Ook al zijn paniekaanvallen enorm heftig, ze zijn gelukkig onschuldig. Maar hoe kun je nu afrekenen met paniekaanvallen?

 

Omarm jouw gevoelens

 

Het afrekenen met paniekaanvallen, begint met het omarmen van jouw gevoelens. Het lijkt nu net alsof de paniek de overhand heeft op jou. Toch ben jij degene die het roer in handen heeft. Neem deze dan ook weer terug.

 

Dit doe je door niet in gevecht te gaan met de paniekaanvallen. Wanneer je dat doet, wordt het alleen maar erger. Je gaat in verzet en je zult vaker en langer last hebben van paniek.

 

Het beste wat jij kunt doen is dus het toelaten van de paniek. Voel het gevoel maar en laat het door jouw lijf heen stromen. Dit voelt heel heftig, maar je zult merken dat er een piek komt en dat daarna de gevoelens verdwijnen.

 

Voelt dit te heftig, dan kun jij vanaf een afstandje naar jouw paniek kijken. Dit kun je doen door in jouw omgeving te kijken wat je ziet en ondertussen jouw gevoelens te laten stromen. Ga ook niet mee in jouw angstgedachten, want dit versterkt de angstgevoelens alleen maar.

 

Je kunt ook jouw gevoel en beeld dat je erbij hebt kleiner maken, zodat het makkelijker te dragen is.

 

Wat kun je nog meer doen om af te rekenen met paniekaanvallen

 

Wanneer je voor de eerste keer een paniekaanval hebt gehad, kan dat zo heftig voelen dat je bewust dan wel onbewust een angst voor de angst creëert. Hierdoor kun je dingen gaan vermijden en wordt de angst alleen maar erger. Probeer dit niet te doen!

 

Is dit al gebeurd en vermijd je al 1 of meerdere dingen, geen paniek. Ook dan kun je het nog omdraaien en afrekenen met paniekaanvallen.

 

Hiervoor is het belangrijk om je weer veilig te voelen bij jezelf en weer vertrouwen te hebben in jezelf en jouw leven.

 

Wanneer jij dit voelt, merk je dat paniekaanvallen beginnen te verdwijnen. Jij hebt het vertrouwen dat jij deze gevoelens wel aankan en dat alles wat op jouw pad komt veilig is.

 

Dit is een proces, maar het is zeker wel mogelijk.

 

De paniek wordt steeds minder heftig en komt steeds minder vaak voor. Jij hebt hulpbronnen in jezelf gevonden om hiermee om te gaan.

 

Leer jouw systeem weer tot rust te brengen en kijk voor jezelf wat de triggers zijn van de paniekaanvallen.

 

Wil je meer weten over hoe jij jouw systeem tot rust kunt krijgen, bekijk dan mijn andere blogs, info of beluister mijn podcast.

 

Heb jij nu ontzettend veel moeite met de paniekaanvallen op zich, dan zou je mijn GRATIS e-book Eerste hulp bij nachtelijke paniekaanvallen kunnen aanvragen. Hierin leer je in 5 minuten tot rust komen tijdens een paniekaanval. Deze is gemaakt voor paniekaanvallen in de nacht, maar hij is ook prima overdag te gebruiken. Er zit ook een audio bij, die jij aan kunt zetten tijdens een paniekaanval. Dit ondersteund jou bij het tot rust komen.

 

Wil jij graag afrekenen met paniekaanvallen, kijk dan bij mijn aanbod of neem contact op voor de mogelijkheden.

 

Ik deel ook heel veel over angst en paniek. Wil jij op de hoogte gehouden worden, volg mij dan via Facebook of Instagram.