nachtelijke paniekaanval

 

Ineens uit het niets schiet je wakker.  Jouw hart gaat tekeer, het zweet druipt over jouw lijf, je hebt het gevoel dat je geen lucht krijgt en je staat te trillen als een rietje.

 

Doordat je net nog in een diepe slaap lag, ben je ook nog eens gedesoriënteerd.

 

Je weet niet wat jou op dat moment overkomt.

 

Je hebt last van een nachtelijke paniekaanval.

 

 

Ik vond dat persoonlijk altijd heel heftig. Heftiger dan een paniekaanval overdag.

 

 

Ik weet niet of jij ook last hebt van paniekaanvallen overdag?

 

Vaak is dit wel het geval, maar dat hoeft dus niet zo te zijn.

 

Op een gegeven moment had ik overdag geen paniekaanvallen meer, maar het duurde bij langer voordat ik van de paniekaanvallen in de nacht af was.

 

Doordat ik overdag geen angst en paniekaanvallen meer had, schrok ik soms dubbel. Ik wist niet goed waar het aan lag. Ik kon mij ook niet herinneren dat ik aan het dromen was, net voordat ik wakker schoot met een nachtelijke paniekaanval.

 

Mijn huisarts gaf mij wel een heel fijne uitleg wat mij geruststelde.

 

Hij zei dat je waarschijnlijk aan het dromen bent op dat moment. Het hoeft niet eens een nachtmerrie te zijn. Hij vertelde in een eigen voorbeeld dat hij in die week droomde over dat hij met zijn kind ging skiën. Hij vond het zo leuk en voelde positieve spanning, dat hij met dezelfde symptomen wakker werd, als dat ik wakker werd. Het was dus heel onschuldig en het kon dus ook een positieve droom zijn geweest die deze klachten veroorzaakte. Dit gaf mij een enorme geruststelling.

 

Zeker wanneer je wakker wordt met deze symptomen.

 

 

Maar wat kun je nu doen als je wakker wordt met een nachtelijke paniekaanval?

 

In de tijd dat ik last had van nachtelijke paniekaanvallen, was ik alleen samen met mijn zoontje die nog erg jong was.

 

Ik vond dat soms erg lastig. Dit doordat ik dan de extra gedachte had, dat als er iets gebeurt met mij, mijn zoontje alleen is. Daarbij kun je midden in de nacht niemand bellen. Behalve de huisartsenpost natuurlijk, maar ja dat vond ik ook niet de optie.

Ik moest dus de veiligheid in mijzelf leren vinden. Ik ben achteraf ook blij dat ik dit gedaan heb en dat dit mij gelukt is.

 

Stapje voor stapje werden de aanvallen minder en nu zijn ze helemaal verdwenen.

 

Op internet is er weinig te vinden over nachtelijke paniekaanvallen en ik miste echt handvaten en hulp hierin.

 

Daarom heb ik een gratis e-book gemaakt over nachtelijke paniekaanvallen met daarin een audio die jij aan kunt zetten wanneer jij wakker wordt met een paniekaanval. Je wordt daarin begeleid om binnen 5 minuten tot rust te komen. Dan hoef je het niet alleen te doen voor jouw gevoel.

 

Ik leg jouw stap voor stap uit hoe jij weer tot rust kunt komen en dat een paniekaanval snel weer voorbij is. Doordat jij dit toepast, zul je merken dat jij jezelf weer veiliger gaat voelen in de nacht en dat paniekaanvallen zullen verminderen en verdwijnen.

 

Wel is het daarbij belangrijk om ook te kijken naar stressbronnen en angstpatronen in jouw leven. Veel stress en angst zorgen ervoor dat je sneller last kunt hebben van paniekaanvallen.

 

Mocht jij graag meer willen weten over hoe jij los kunt komen van jouw nachtelijke paniekaanvallen, vraag dan gerust hier het gratis E-book aan.

Ik heb ook een podcast gemaakt over paniekaanvallen. Beluister hem hier.

 

 

Als je meer wil weten over paniek en hoe los te komen hiervan, volg mij op Facebook of Instagram. Daarnaast kun je ook kijken op mijn website. onder het kopje gratis inspiratie vind je veel informatie die jou verder kan helpen bij het los komen van paniekaanvallen.

Heb jij het gevoel dat ik jou verder kan helpen?

Bekijk mijn aanbod of stuur een mail. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.